HTML

Állásfoglalás

"Ahhoz van tehetséged, amivel a megélhetésedet megszerzed, mindegy, hogy mivel." Ernest Hemingway

Friss topikok

Linkblog

16. nap - mondattanból hányas volt?

2009.08.19. 16:42 hummingbird

Nem tudom, hány állásinterjún hangzik el ez a kérdés, nálam ugyanis megtörtént. :)

Kiderült ugyanis, hogy a menedzser hölggyel, aki interjúztatott, egyazon főiskola egyazon szakára jártunk (nem egy időben), sőt, ő maga dolgozott is a tanszék híresen/hírhedten magas követelményeket támasztó mondattan tanárnőjével.

Miután kikérdezett erősségeimről, motivációimról, majd ismertette a munkával kapcsolatos tudnivalókat, elhangzott az ominózis kérdés: "Mondattanból hányas volt?"

Büszkén vallhattam, hogy a gyakorlati jegyem jeles volt, az elméleti vizsgán kevésbé jeleskedtem - de becsületemre váljék, visszamentem javítani. (Nem, nem húztak meg, egyszerűen csak nem elégedtem meg a közepessel a kedvenc tantárgyamból, még ha csak elméletről is volt szó.) A válaszom szemmel láthatóan meggyőzte az interjúztató hölgyet és ennek hangot is adott, mondván, aki az említett tanárnőnél jelest kapott, az biztosan rendkívül logikus gondolkodású és egyben szorgalmas is.

Ilyen szemponttal sem találkoztam még állásinterjún - bár az vitathatatlan, hogy van benne valami. :)

Mindezek ellenére semmi sem dőlt még el, 25-30 jelentkezőt hívtak be interjúra, jövő héten derül ki, hogy közülünk ki lesz az a három, akit próbanapra is behívnak. A munka semmi extra, bár az interjúztató saját bevallása szerint nagyon sokat kell dolgozni. (Ami engem egyáltalán nem rettentett el.) Ami elgondolkodtat, az a munkaidő, váltott műszak van ugyanis, hétvégék szintén (amiért cserébe hétköznapi szabadnap jár) - összességében tehát heti 5 nap/napi 8 órás munkarendben kellene dolgozni. A fizetés az éppen elfogadható kategória számomra - de legalább rendesen bejelentett. Tény, hogy a munkarend egy kicsit megijesztett, de nem mondom, hogy megoldhatatlan.

Mindenesetre hétfőn elmegyek a másik állásinterjúra is, ezen kívül keresgélek tovább - bár egyre ritkábban találok számításba jöhető állásokat.

Megpályázott állások száma: 80

Elutasítás: 7

Megkörnyékezett (jó kapcsolatokkal rendelkező) ismerősök száma: 4

Állásportálokra feltöltött profilok száma: 2

Beszervezési kísérlet: 3

Ajánlat, amelyet elutasítottam: 1

Interjúra hívás: 2

Interjú: 1 (eddig)

7 komment

Címkék: állás álláskeresés állásinterjú munkakeresés állásvadászat munkarend jeles mondattan váltott műszak

A bejegyzés trackback címe:

https://allasfoglalas.blog.hu/api/trackback/id/tr431323783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.08.19. 19:02:22

Na, ez egész jól hangzik.
A nyelvtanulást meg, ugye, mennyire feldobja, ha van miért csinálni?

hummingbird · http://allasfoglalas.blog.hu/ 2009.08.19. 21:11:16

@miriamele: A nyelvtanulásnak mindig van értelme. :) Az oldal, amit ajánlottál, azért is érdekes számomra, mert, amellett, hogy az angolt gyakorolhatom, végre elkezdhetek esetleg horvátul is! :D Meg is kerestem már valakit ez ügyben - ő is magyarul szeretne tanulni, szóval kölcsönösen tudnánk egymást segíteni. :) Jó dolog ez, nagyon tetszik. Még egyszer köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet!!!!

(Egyébként megnéztem a honlapod, egy korábbi kommentedben írtad a linket, nagyon jó dolog, amit csinálsz, minden elismerésem!)

mxz 2009.08.20. 13:23:32

ez teljesen jó! az már plusz pont, ha van valahol közös találkozási pont az interjúztatóval, és kiderülnek a párhuzamok is!

szorítok!

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.08.20. 19:53:43

Én is szorítok, megjegyzem, a hétvégéért nemcsak szabadnap jár, de ne ess kétségbe!

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.08.25. 09:32:31

Bíztatóan hangzik, hogy az interjúztató hölggyel találtatok közös pontokat, illetve hamar kiderült számára, kitartó vagy :)
Kíváncsi vagyok, a másik cégnél lévő - hétfői - interjú hogy sikerült! Örülnék, ha beszámolnál róla!
süti beállítások módosítása